Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Relatia dintre vestimentatie si personalitate


Obiectele de vestimentatie sunt lucruri pe care ai ocazia sa le observi in permanenta, ori de cate ori ai de-a face cu cineva.

Observand mai atent imbracamintea celor pe care ii intalnesti, ai putea spune ca alegerea si combinatia lor reprezinta o gama nesfarsita de posibilitati. Daca esti obisnuita sa citesti simbolistica tinutei, culoarea si materialele din care sunt confectionate hainele, accesoriile, este suficient pentru a deduce cate ceva despre persoana care le poarta.

Inainte de a comunica verbal cu cineva, are loc un "dialog" prin vestimentatie. Cel mai adesea, acesta se refera in primul rand la pozitia sociala si la ocupatia persoanei. In acest sens, exista anumite tipare sociale care trebuie respectate, inclusiv in vestimentatie. Aceasta va "spune" foarte multe, de asemenea, despre felul tau de a fi, despre personalitatea ta.

Din punct de vedere psihologic, as incerca sa fac o clasificare a personalitatii feminine, raportandu-ma la criteriul moda. Este de notorietate interesul pentru aceasta si consider ca este un punct de referinta important, care poate diferentia personalitatile feminine.

Personalitate conservatoare

Nu te imbraci dupa moda sezonului, deoarece consideri ca nu este absolut necesar; preferi culorile in tonuri inchise, indiferent daca sunt sau nu la moda, te caracterizeaza stilul clasic si cat mai comod in vestimentatie. In general nu porti decat bijuterii veritabile, dar numai cat se poate de discrete.

Pretuiesti, inainte de toate, linistea si stabilitatea. Pui mare pret pe imaginea ta in fata celorlalti. Esti perfectionista aproape in tot ceea ce faci. Conteaza foarte mult pentru tine autocontrolul si stabilitatea in comportament. Te porti ca o persoana careia ii castigi mai dificil simpatia. Iti place foarte mult sa gatesti si esti cam exigenta cu proprii copii.

Personalitate contradictorie

Numai uneori te intereseaza ce se poarta, ce este "la moda" si incerci sa te comformezi acesteia, iar alteori nu conteaza, deoarece ai altceva mai bun de facut. Cateodata iti plac combinatiile socante de culori, deoarece atunci vrei sa atragi atentia cuiva sau pur si simplu asa te simti bine. La gat iti place sa porti pandantive metalice.

Treci de la bucurie la tristete, de la optimism la pesimism, fara motive deosebite. Iti schimbi des parerile, chiar cu riscul de a starni indignarea celor din jur sau vreun motiv de barfe. La serviciu te evidentiezi prin dinamism si perspicacitate, dar si aici apar momente sau perioade de apatie.

Personalitate adaptabila si acomodabila

Te imbraci in functie de caz, de situatia in care esti pusa: acasa, la serviciu, la plimbare in parc etc. In egala masura poti sa porti coliere din pietre pretioase, ostentative, margele colorate asortate, pandantive sau... nicio bijuterie. Cerceii intotdeauna vor fi asortati la ceea ce preferi sa porti la gat, dar in acelasi timp pot sa nu existe, pur si simplu.

Stabilesti cu usurinta relatii cu cei din jur, din diferite categorii sociale, regionale etc. Acestia, la randul lor, te accepta la fel de usor, deoarece esti o persoana calma, binevoitoare, stii sa te stapanesti in anumite situatii, iar atunci cand este necesar esti capabila de reactii rapide si energice. Poti castiga increderea aproape oricui. Esti constiincioasa si punctuala, fara a dovedi exces de zel.

Personalitate "mereu tanara"

Esti mereu, orice-ar fi, la moda, indiferent de varsta pe care o ai. Ai o receptivitate deosebita la schimbarile modei, doresti sa te simti si sa fii apreciata drept promotoarea celui mai extravagant stil, ceea ce te face sa fii in centrul atentiei celorlalti, in mod special prin acest lucru: iti plac combinatiile neasteptate de culori care socheaza, margelele si colierele sunt "bogate" si foarte viu colorate, cerceii si bratarile la fel. Accesoriile sunt la moda si cateodata chiar faci eforturi sa porti, de exemplu, pantofi sau sandale cu tocuri foarte inalte, daca asa se poarta.

Tin sa mentionez ca relatia dintre vestimentatie si personalitate nu are un sens unidirectional. Ele se influenteaza si interconditioneaza reciproc. In acest sens, o stare de spirit negativa poate atenua pornirile avangardiste ale unei personalitati "mereu tinere" de exemplu, sau poate influenta tonurile de culoare alese in mod obisnuit. Un alt lucru important ar mai fi cat de mult esti dispusa sa cheltuiesti pentru a fi "la moda".

Tipurile de personalitate pe care ti le-am prezentat sunt desprinse din viata de zi cu zi si incearca sa catalogheze in numai cateva cuvinte relatia dintre vestimentatie si personalitate.

Chiar tu insati, bazandu-te pe observatie si pe experienta acumulata, ai putea sa imbogatesti gama de relatii intre vestimentatie si personalitate, daca te intereseaza, folosindu-le ca punct de plecare pe cele de mai sus.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti