Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Mesajele ascunse din gesturile noastre

    Cand vorbim cu cineva ne uitam in ochii lui, daca ne asezam pe scaun incrucisam picioarele, iar daca suntem stresate ne trosnim degetele sau, mai rau, ne roadem unghiile.

     Cea mai mare parte din gesturile pe care le facem involuntar tradeaza o anumita stare emotionala. Publicatia electronica Psychonet.fr iti dezvaluie cateva astfel de gesturi si mesajul pe care il ascund ele.

                 Secretul din palma

     Te intalnesti cu un tip pe care abia l-ai cunoscut. Cat timp esti in compania lui iti mangai fata si bratele in timp ce ii vorbesti.

     Fara sa iti dai seama esti pe cale sa ai o aventura. Aceste gesturi de mangaiere tradeaza o dorinta de a seduce, fiind un semnal nonverbal de disponibilitate fata de avansurile acestui necunoscut.

      In timp ce iti vorbeste, interlocutorul isi pune mana stanga pe pumnul drept, sprijinind-o.

     Acesta este un semn bun pentru ca persoana se arata in mod clar disponibila sa iti acorde timp. In schimb, daca isi ascunde palma in timp ce iti vorbeste inseamna ca nu este sincer sau ca nu iti acorda credit. Daca isi trosneste degetele e semn ca ceva il enerveaza.

                  O privire care zice multe

      Daca iti privesti interlocutorul cu coada ochiului si indrepti privirea spre stanga inseamna ca ai fata de el un sentiment de antipatie si contrarietate.
      Cand tii ochii in pamant si iti privesti picioarele, exprimi o dezamagire si chiar o usoara forma de depresie. In orice caz, daca privirea unei persoane este indreptata in jos aceasta pozitie poate semnala faptul ca climatul mental este tulburat de ganduri sau sentimente contradictorii.

      Strangerea pleoapelor astfel incat ochii se micsoreaza este mesajul transmis de cineva care incearca sa faca abstractie de ceea ce are in fata ochilor. Acest gest pare a fi specific personalitatilor un pic tiranice.

      Daca cineva isi freaca ochii in mod repetat, tinand degetele indoite inseamna ca este surprins si nu ii vine sa creada ce aude. El marturiseste prin acest gest ca este mirat. Cand interlocutorul evita sa te priveasca in ochi desi ti se adreseaza tie, trebuie sa stii ca este pe punctul de a-ti spune o minciuna.

                   Pozitia corpului te tradeaza
       Crezi ca modul in care te asezi pe scaun este nesemnificativ ? Totusi, prin pozitia mainilor tale sau maniera de a-ti incrucisa picioarele spui multe despre ceea ce simti si gandesti in acel moment.

       Daca esti asezata si tii picioarele in unghi drept si talpile pe sol inseamna ca esti in apele tale si te simti confortabil. Aceasta pozitie poate fi confundata si cu cea in care o persoana isi tine picioarele strans lipite unul de altul. Ea tradeaza faptul ca acea persoana are o atitudine rigida.

      Cand tii picioarele in forma de triunghi, demonstrezi o atitudine defensiva ca si cum ai tine garda sus.
      Incrucisarea picioarelor unul peste altul, cu o mana prinsa intre ele divulga o instabilitate sau o imposibilitate de a face fata situatiei. Pozitia de sezut cu mainile asezate cuminte in poala tradeaza o atitudine de supunere.

       O semnificatie negativa o are pozitia asezata cu picioarele indoite sub corp. Aceasta pozitie, numita "replica", reproduce pozitia fetala. Ea este sinonima cu nelinistea, neincrederea, ingrijorarea. Picioarele pliate sub trunchi pot fi semnul temerii de a displace.

                     Mainile sub ceafa: un gest nu chiar inocent

       Ati imbratisa gatul, ducand mainile spre spate, divulga o maniera de a da inapoi cand te simti depasita de evenimente. Daca mana ta stanga este asezata sub ceafa, gestul releva o neliniste interioara, imposibilitatea de a gestiona o situatie si dorinte contradictorii.

        Cine tine degetele incrucisate la ceafa si coatele indepartate se pare ca a luat deja o decizie, dar ca nu a facut-o cunoscuta imediat si inca mai mediteaza la impactul anuntarii

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti