Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Relatia libera: o varianta viabila?

     S-ar putea sa ti se para putin cam mult notiunea aceasta de libertate mai ales cand vine vorba de iubitul/sotul tau. Si totusi...
    Mentinerea independentei intr-o relatie nu inseamna ca duceti vieti separate. Cuplurile cu adevarat independente impartasesc o intelegere care permite celuilalt sa se dezvolte, sa evolueze, sa se simta bine si in afara relatiei.

     Sa-ti mentii independenta chiar daca esti implicata intr-o relatie este mai mult o stare psihica decat una fizica. Intr-un cuplu in care desi cei doi isi petrec cea mai mare parte a timpului lor liber impreuna, fiecare isi poate pastra independenta. In schimb, intr-un cuplul in care partenerii nu discuta niciodata despre acest aspect sunt extrem de multe sanse ca cei doi sa devina dependenti in totalitate unul de celalalt si sa dezvolte frustrari interioare odata cu trecerea timpului.

Cum poti avea o relatie libera?

Schimbarea perspectivei

     In momentul in care apare un nou partener in viata ta, ai tendinta de a pierde legatura cu prietenele care sunt singure. Si, adesea, legi prietenii doar cu alte cupluri. De ce? Pentru ca traiesti cu impresia ca atunci cand iubesti nu mai ai nevoie de dragostea si compania unei alte persoane care te poate solicita cumva. Asa ca este mai comod sa ai prieteni ce sunt implicati la randul lor intr-o relatie pentru a te asigura ca nu-ti vor cere prea mult din timpul tau.

     Ba mai mult, teama de a nu auzi sau vedea ceva ce ti-ar putea placea foarte mult incat sa-ti doresti sa traiesti si tu (asa, ca prietena ta care este singura) te opreste sa te mai implici in astfel de prietenii.

     Dar ce trebuie sa intelegi este ca atunci cand doi oameni se iubesc, asta nu presupune ca vor avea numai pasiuni comune. Spre exemplu, daca tu vei iesi de doua ori pe saptamana la cafea cu fetele sau el va merge la meci din cand in cand, vei observa ca atunci cand sunteti impreuna sunteti amandoi mult mai relaxati si dornici de compania reciproca.

Cautarea independentei

     Aceasta cautare incepe inca din adolescenta, atunci cand inveti sa iei propriile decizii si sa-ti asumi responsabilitatea actiunilor tale. Pentru a aprecia si mai mult nevoia ta de independenta, ar trebui sa te “desprinzi” de partenerul tau putin cate putin. Ce vreau sa spun? Sa incerci sa nu stai sa-i “suflii in ceafa” in fiecare secunda cand este acasa, sa nu-ti faci programul numai in functie de al lui, sa legi noi prietenii pentru a nu ajunge sa-i reprosezi ca petreci foarte mult timp singura si ca el are doar foarte putin timp liber. Ideal ar fi sa incercati sa va intelegeti reciproc nevoile.

Castigarea increderii in propriile forte


     Odata ce-ti dai seama de limitele si capacitatile tale, vei fi o femeie independenta. Pentru multe dintre noi exista intotdeauna dubiul ca nu suntem iubite. Aceasta idee nu ne da pace si ne dorim sa facem cat mai multe sacrificii pentru persoana pe care o iubim in speranta ca el va fi multumit si astfel iubirea nu va muri vreodata.

      Acest sentiment este prezent in unele dintre noi pentru ca simtim nevoia permanenta de confirmare. Lucrurile pot degenera si se poate ajunge usor la sufocarea celuilalt, pierderea respectului acestuia si, in final, terminarea iubirii.

      Fundatia unei increderi in propria persoana este construita adesea pe principiul unei atitudini pozitive in ceea ce te priveste si scoaterea in evidenta a calitatilor tale care iti vor intari moralul fara sa mai astepti confirmari din partea celui pe care-l iubesti (cel putin nu la fiecare actiune). Esti un om important si fara sa-ti spuna iubitul tau! Fii importanta, in primul rand, in ochii tai si apoi pentru cei din jur!

     Eu cred ca acest tip de relatie nu numai ca este o varianta, dar se pare ca este cea mai buna solutie pentru a se ajunge din nou la mult doritul “si au trait fericiti pana la adanci batraneti”. Lasa-ti iubirea libera!

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti