Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Tort de mere cu stafide

Ingrediente reteta

unt pentru uns tava, 6 linguri unt sau margarina, 2 mere mari rosii, 50g zahar brun, 1/2 lingurita scortisoara, 4 linguri stafide, 1 ou, 200 g faina, 125g zahar, 2 lingurite praf de copt, 1 varf de cutit sare, 125 ml lapte, 1 lingurita esenta de vanilie.

Mod de preparare (timp estimat: 50 min, complexitate: medie)

Etapa I: Se incinge cuptorul la 190º C. Se unge o forma speciala de tort (22 cm diametru). Se topeste untul intr-o tigaita, la foc mic. Se spala merele, se taie in patru, se indeparteaza cotorul si se taie merele felii.
Etapa II: Se pun deoparte 3 linguri din untul topit, intr-o cescuta. Se adauga in tigaita, la untul ramas, zaharul brun, scortisoara, stafidele, se amesteca si se toarna in forma de tort. Apoi se aranjeaza feliile de mar deasupra si se pun deoparte.
Etapa III: Se bate oul. Se pun intr-un castron faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se adauga laptele, oul, miezul de vanilie si untul pastrat din ceasca. Se amesteca cu mixerul la o viteza mica, pana cand se obtine un aluat legat.
Etapa IV: Se schimba la o viteza mai mare si se amesteca aluatul circa 1 minut, pana cand s-a omogenizat. Apoi se toarna peste mere.
Etapa V: Se coace tortul circa 30 de minute, pana cand, daca introduceti o scobitoare in mijloc, nu ramane aluat lipit pe ea. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 5 minute, se desprinde tortul la margini si se rastoarna pe un platou de torturi. Se asteapta 1 minut, apoi se indeparteaza si fundul formei. Se taie tortul in 8 felii si se serveste.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti