Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Apel la echilibru

Va invit sa pasim impreuna spre starea de liniste, de armonie, de stabilitate launtrica

      Viaţa însăşi este o probă de echilibru, pe care cu toţii trebuie să o gestionam sau poate ar trebui sa vorbim mai degraba despre un "echilibru pe sarma inrosita a vietii".
      De obicei cautam echilibrul intre viata personala si cea profesionala, intre sot si copii, intre activitate si alimentatie, intre noi si ceilalalti. Dar adevaratul echilibru trebuie sa existe intre trup, suflet, spirit si lumea înconjurătoare (univers).

     Imbinarea echilibrată a celor patru este un indiciu al starii de sanatate. Însă echilibrul lor este extrem de labil si se modifica necontenit. Daca una, doua sau toate sunt tulburate, consecinta este boala. Terapia psihologică consta in diminuarea acelor părţi care sunt prea puternice si intarirea celor prea slabe, cu scopul de a restabili echilibrul.

      Cand ai ajuns sa gasesti cheia potrivita celor patru dimensiuni trup, suflet, spirit si univers, te poti considera un om echilibrat.

      Echilibrul, stabilitatea sunt singurele coordonate care pot mentine coloana vertebrala a unui individ. Dezechilibrele conduc spre esec, nesiguranta, vulnerabilitate , frustrari dar si spre dorinta de eliberare , fuga.

      Conceptul de echilibru este unul personal, nefiind ceva universal valabil, palpabil, care sa poata fi masurat, corectat sau pastrat la un nivel optim dupa ce a fost atins. El variaza in functie de sanatatea trupului, a sufletului, a spiritului si de lumea înconjurătoare (univers).

     Chiar daca uneori nu poti controla evenimentele care ti se intampla, poti, in schimb, sa controlezi intotdeauna impactul pe care acestea il au asupra ta, intrucat nimeni nu iti poate impune cum trebuie sa reactionezi sau ce trebuie sa simti intr-un anumit context.
Intelegerea cauzelor care iti induc senzatia de dezechilibru si
capacitatea de a-ti controla reactiile si actiunile sunt doar cateva dintre resursele importante care ne sunt accesibile oricand, pentru a fi cat mai mult timp in echilibru.
      Sanatatea trupului, a sufletului, a spiritului trebuie ingrijite zi de zi, acordându-le timp suficient si respect pe masura. Când neglijam aceste lucruri sau le tratam necorespunzator (prin alimentatie defectuoasa, lipsa activitatii fizice, aerisire si iluminare insuficienta acasa si la birou, program de lucru prelungit, stari tensionate la locul de munca, somnul insuficient), ele ne trimit semnale de alarma ca ceva nu este în regula.
      Cine n-a trait clipe de oboseală, de acumulări tensionale, nemultumiri, de nervozitate, de deprimare?
       Încet-încet apar diverse probleme: migrene, insomnii, tulburari digestive, dureri de spate, proasta dispozitie, stari depresive, agresivitate, apatie...
       Puteţi căuta echilibrul în foarte multe feluri, în funcţie de individualitatea fiecăruia.

Solutii?
• să te deschizi afectiv şi să îti exprimi sentimentele într-un mod armonios.
• sa iti intelegi sentimentele, să iti deschizi inima şi să ai încredere în trăirile proprii şi în împărtăşirea lor. - Sentimentele au o forţă foarte mare şi, de aceea, dacă nu sunt pozitive sau scapă de sub control, pot dezlănţui mari furtuni emoţionale. Când nu sunt exteriorizate, datorită refulării, ele “fermentează”, acumulând o mare energie, care la un moment dat trebuie să se manifeste într-un anumit mod. Atunci, însă, când suntem deschişi să înţelegem aceste sentimente ascunse, ele pot fi transformate într-un mod superior, astfel încât să ne păstrăm mereu o stare de echilibru.
• să conştientizezi aceste trăiri, să le poti controla şi transforma pe cele negative chiar în opusul lor, îndrumându-te să gasesti soluţii.
• te putem ghida către maturizarea emoţională, deschizându-ti căi directe şi creative pentru a o atinge.
• iti putem oferi susţinerea şi ajutorul necesare pentru a te putea exprima şi trăi cu adevărat sentimentele. - Prin această stare de libertate interioară, oamenii devin un adevărat izvor viu al vieţii. Atunci când ne dăruim nouă înşine libertate, devenim mai puternici, trăim din plin adevăratul nostru Eu. Cu fiecare depăşire a problemelor pe care reuşim să le înţelegem şi să le conştientizăm, “creştem” spiritual. Cu orice revărsare a bucuriilor devenim mai umani, mai comunicativi şi mai apropiaţi de starea noastră firească de fericire. Adevărata putere interioară constă în şansa oferită sentimentelor noastre de a se manifesta într-un mod cât mai armonios.
• să realizezi echilibrul între funcţia suprasolicitată a mentalului şi celelalte funcţii ale psihicului uman.
• sa gandesti pozitiv, fapt ce determina in viata ta claritate şi precizie mentală, astfel încât sa poti atrage în viaţa ta tot ceea ce este benefic şi sublim. -Puterea gândirii pozitive este extrem de mare. Cu ajutorul unei astfel de atitudini mentale, precum şi prin înţelegere justă, fiinţa umană îşi poate exprima în mod armonios individualitatea, într-o stare de mare libertate interioară.
• sa iti impartasesti cu claritate ideile faţă de ceilalţi şi să iti formulezi un plan de viaţă raţional, bazat pe principii sănătoase. - Prin această claritate superioară a gândirii, putem să folosim în mod inteligent energia de care dispunem şi, mai mult chiar să acţionăm înţelept.
• te putem sustine sa ramai într-o atitudine de deschidere mentală şi să iti îmbunătăţesti permanent viziunea despre viaţă şi Univers.
• sa gasesti mereu soluţiile optime ale problemelor tale sau ale situaţiilor care iti par fără ieşire.

Si nu in ultimul rand….sa traiesti in echilibru cu tine insuti si cu lumea care ne inconjoara.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti