Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Iti oferim 7 sfaturi pentru a gasi un subiect important pentru blog!

Esecul unui blog poate fi cauzat si din lipsa ideilor proprietarului de blog (blogger), ori axarea bloggerului pe subiecte neinteresante care nu starnesc curiozitatea oamenilor (vizitatorilor blogului) si rabdarea de a citi blogul respectiv, eventual a se implica activ pe blog cu comentarii proprii.

Uneori oamenii au probleme cand trebuie sa vina in fata cu idei proaspete care sa starneasca interesul celorlalti, dau de dificultati in gasirea unor subiecte care prind la publicul cititor. In aceasta faza inca nu putem spune ca cineva ar fi un blogger slab, pentru ca nu este un criteriu obiectiv si fair play.

Inseamna ca ar fi timpul sa invatam cateva metode despre cum am putea gasi diferite idei pentru blogul nostru. Va invit sa cititi , mai jos , niste sfaturi in legatura cu alegerea subiectului blogului dumneavoastra :

Sfatul 1: Motoarele de cautare

Un motor de cautare precum Google sau Yahoo!, poate fi un izvor de idei foarte utile pentru blogul tau. In mod normal, blogul tau este (trebuie) axat pe o anumita directie, o nisa bine definita, o categorie de subiecte. Cuvintele cheie care definesc domeniile (sau doar domeniul) despre care esti interesat sa scrii pe blogul tau, se pot folosi in motoarele de cautare. Pentru un exemplu scurt, sa zicem ca principala tematica a blogului tau este agricultura. In motoarele de cautare poti aplica cautari de genul:

- probleme in agricultura;
- agricultura in Romania;
- ajutor in agricultura.

Din rezultatele cautarilor te poti alege cu idei foarte potrivite pentru blogul tau, de aici ar urma redactarea parerilor tale, sfaturilor tale. Este bine ca sa ai oarecare experienta in domeniul despre care doresti sa scrii pe blogul tau. Subiectele “Cum sa …” sunt adorate de catre publicul cititor.

Sfatul 2: Viziteaza forumuri

Majoritatea site-urile serioase au forumuri incluse pentru vizitatori. Viziteaza forumuri ai caror categorii de subiecte coincid cu nisa blogului tau. Urmareste si trage concluzii in legatura cu preferintele oamenilor, vezi ce fel de subiecte le plac si la care subiecte sunt mai activi. Aceasta metoda te poate acoperi cu idei interesante pentru o perioada mai indelungata.

Sfatul 3: Arunca un ochi si pe celelalte bloguri

A nu se intelege ca trebuie sa copiezi ideile folosite pe celelalte bloguri. Aminteste-ti ca una dintre ingredientele pricipale in crearea unui public puternic pentru blogul tau, este ca sa vii cu idei interesante si cu continut unic. Totusi, citind blogurile concurente, iti poate sufla inspiratie si de a intalni diferite pareri din perspective mai proaspete. Repet, nu copia! Inspira-te, interactioneaza cu alti bloggeri, gandeste-te, analizeaza, dar nu copia!

Sfatul 4: Urmareste stirile

Stirile locale te calauzesc catre cele mai noi trenduri. Selecteaza subiectele care corespund nisei blogului tau si incepe munca. In stirile locale nu vei gasi mereu subiecte care sa corespunda tintei tale, dar este bine ca sa fii pe faza mereu si sa nu ratezi sansa de a scrie despre ceva anume pe blogul tau inaintea altora. Aceasta metoda se poate folosi ca si reactiile tale la diferite stiri, evenimente.

Sfatul 5: Opinia cititorilor actuali

Contactul cu cititorii tai este un aspect foarte important in succesul blogului tau. Formular de contact, formulare pentru comentarii, adresa de email la vedere, eventual si un numar de telefon. Urmareste reactiile lor, vezi ce le place, ce nu le place. Creeaza sondaje care sa iti ofere informatii utile despre cititorii tai precum si ariile lor de interes. Te va interesa varsta lor, sexul, domeniul de activitate, hobby-uri si alte lucruri asemanatoare pe baza carora poti defini profilul general a propriilor tai cititori. Astfel de informatii te ajuta sa iti adaptezi subiectele tale la asteptarile si interesele cititorilor din domeniul respectiv.

Sfatul 6: Fii un bun observator

Ai un blog cu o anumita categorie de subiecte. Ai ales categoria respectiva pentru ca iti place sa vorbesti despre lucrurile care iti plac. Discutiile cu prietenii tai despre subiectele respective iti pot oferi noi idei si unghiuri de abordare a diferitelor teme din domeniul ales de catre tine.

Sfatul 7: Participa la intalnirile cu bloggeri

Daca ai o astfel de posibilitate, atunci nu trebuie sa o ratezi in nici un caz. Astfel de intalniri vor dobandi in tine mult mai multa experienta in blogging si te vor ajuta sa realizezi mult mai repede si mai eficient modul in care gandeste un blogger de succes. Lipsa contactului live si direct cu alti bloggeri se poate recupera, dar “izolarea” nu se poate compara cu “socializarea” nici in blogging.

Ca un ultim gand iti reamintesc ca plagiatul este un obstacol intre nasterea blogului tau si succesul dorit. Este otrava perfecta pentru a intra in randul bloggerilor cu bloguri mediocre de pe Internet. Succesul se realizeaza cu multa munca, rabdare si deschidere la noutati. Fii creativ si fie ca sfaturile mele sa iti dea mai multa inspiratie pentru gasirea subiectelor potrivite pentru blogul tau

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti