La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Grupele sanguine si viata profesionala (II) Carmen Ionescu, psiholog principal

Referitor la exercitarea activitatilor profesionale, as dori sa-ti atrag atentia in continuare, asupra unor ocupatii specific-generale, ce permit o adaptare cat mai apropiata de optim, caracterizand inclinatia persoanei in functie de grupa sanguina.

Grupa 0-I - Melodica

Activitati profesionale specifice:

Ti se potrivesc activitati in aer liber, meserii si profesii dinamice, colective, in atelier, profesiuni comerciale de relatie si de intindere, publicitate, vanzari, secretariat, de indemanare, invatamant, diplomatie; medicina muncii sau scolara; meserii mixte de miscare si tehnice.

Adaptare:

Te adaptezi rapid si usor diferitelor medii si diferitelor persoane, trecand fara dificultate de la concret la abstract si viceversa. Practici deseori mai multe meserii in viata. Schimbi bucuroasa locul de munca. Iti place varietatea.

Particularitati:

Esti mereu in miscare, radiezi, te faci utila celorlalti, esti oportunista, influentabila, rapida in functie de influenta mediului. Esti realista si realizatoare. Ai mai multa "deschidere" decat profunzime. Esti mai mult sentimentala decat sensibila. Intelegi foarte bine sensul trecerii timpului si relativului. Ai putea fi o sefa diplomata si abila.

Grupa A-II - Armonica

Activitati profesionale specifice:

Esti mai in largul tau intr-o activitate in care trebuie sa oferi mai mult decat in cele care necesita o adaptare la o alta persoana. Esti eficienta pentru activitati artistice, creatie literara sau stiintifica, artizanat; meserii sau profesii relative, statice si autonome, intr-un atelier linistit, de exemplu. Deseori esti solitara, sau preferi un grup mic si nu esti interesata de ceea ce se degradeaza. Meseriile prea ritmate te obosesc prea repede. Nu trebuie sa activezi intr-un "lant" colectiv.

Adaptare:

Nu te poti adapta decat in masura in care te simti in armonie cu mediul. Altfel, te "ofilesti" si te inchizi in sine, te revolti sau pleci.

Particularitati:

Esti lenta si vulnerabila la mediu. Mai mult autonoma decat independenta. Ai mai multa profunzime decat deschidere. Esti mai mult sensibila decat sentimentala. Ai simtul duratei. Ai putea fi o sefa care se face iubita.

Grupa B-III - Ritmica

Activitati profesionale specifice:

Ti se recomanda activitati care necesita continuitate, perseverenta si metoda: cercetari de laborator, control, clasare. Ai fi potrivita pentru meserii militare sau din politie, meserii si profesii cu activitate neintrerupta si reglata. Ai inclinatii spre specializare si expertiza. Activitatile prea ritmate, pe termen lung, iti displac.

Adaptare:

Iti urmezi ritmul propriu si nu poti executa decat ceea ce intelegi, accepti sau hotarasti tu.

Particularitati:

Esti foarte activa, hotarata, usor rigida, perseverenta, calculata, punctuala, meticuloasa. Nu esti influentabila. Esti mai mult independenta decat autonoma. Ai sange rece si simtul timpului. Ai putea fi o sefa de temut.

Grupa AB-IV - Complexa

Activitati profesionale specifice:

Preferi activitati stiintifice si tehnice in variate domenii, exploatari agricole multivalente, profesiuni de ingrijire si devotare, servicii comerciale si de achizitii etc. Ai oroare de meserii sau profesii statice, sedentare si monotone.

Adaptare:

Esti o "victima" a complexitatii triplelor tale posibilitati. Iti gasesti maximul de eficienta aliindu-te cu cel care stie sa te faca sa te exprimi.

Particularitati:

Esti hipersensibila, receptiva, insesizabila, nelinistita, instabila, veleitara, plina de posibilitati multiple si contradictorii. Ai putea fi o sefa derutanta sau foarte umana.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti