Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Rasfata-te cu 8 fructe exotice!

Ce poate fi mai placut decat sa te lasi imbatata de aroma si savoarea fructelor exotice?
In aceasta vara iti propun sa te rasfeti cu fructe exotice! Astfel vei uita de zilele toride de vara si te vei simti ca in vacanta!
Iata cateva propuneri de fructe exotice:

Ananasul este bogat in glucide, provitamina A, vitamina B1 si C. Ananasul are proprietati curative extraordinare: echilibreaza digestia si, datorita unei enzime din continutul sau, combate celulita.
Il poti servi atat proaspat cat si in compozitia unor compoturi, dulceturi. Odata fermentat, poate fi folosit la fabricarea unor bauturi alcoolizate foarte aromate.

Banana este originara din Asia de Sud-Est si este unul din fructele exotice cele mai raspandite. Zaharul continut de banane este foarte bine tolerat de diabetici.

Mango provine din Asia, are pulpa de culoare galben-portocaliu, iar dimensiunea sa variaza de la 200 gr la maxim 1Kg. Il vei recunoaste dupa coaja sa neteda, cerata, de culoare verde-portocaliu sau rosie.

Este foarte bogat in minerale si vitamine, asa ca iti recomandam sa il consumi cu incredere.

Papaya este denumit si “pepenele tropical”, datorita texturii sale asemanatoare cu cea a pepenelui. Pulpa sa extrem de suculenta si moale are un continut bogat in vitamine (A si C), calciu si magneziu.
Calitatile sale curative sunt apreciate si in medicina, datorita papainei, care ajuta la reglarea digestiei.
Kiwi este originar din China, are pulpa foarte carnoasa si hranitoare. Proprietatile sale nutritive se datoreaza continutului bogat in vitamina C, calciu si magneziu.
In zilele toride de vara incearca un smoothie de kiwi: Paseaza la mixer 2-3 bucati de kiwi cu suc de grapefruit, portocale si un pliculet de zahar vanilat. Este delicios!

Avocado este un fruct exotic bogat in ulei, cu pulpa grasa, deseori folosit si la prepararea mancarurilor sarate! Mai este folosit si la prepararea unui sos specific mexican, guacamole.

Fructul pasiunii, de culoare rosu-violet, bogat in vitamina A si C, te va cuceri imediat prin gustul sau usor acidulat si deosebit de parfumat.
Savoarea sa a fost deseori comparata cu cea a unui alt fruct, pomelo. Il poti servi fie sub forma de sirop/ suc, dar si intr-o delicioasa salata de fructe.

Pomelo are un continut bogat de vitamina C, calciu, magneziu si un aport energetic moderat! Nu ezita sa savurezi aroma unui pomelo proaspat, in combinatie cu alte fructe sau sub forma de suc!


http://www.idieta.ro/culinar/culinar_rasfatate_cu_8_fructe_exotice.html

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti