La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Amante disperate, neveste cu drept de fericire

     Mi-a desteptat curiozitatea un articol publicat la un moment dat pe acest site. Intre amanta-sotie, sotie-amanta s-au trasat anumite diferentieri smulse parca din realitate, dar putin departe de ea. Sotia e sotie, amanta e amanta, fiecare dintre cele doua se bucura de anumite privilegii care starnesc invidia celeilalte. S-au facut delimitari clare si fara drept de apel, omitandu-se insa faptul ca, inainte de toate, si amanta si sotia sunt femei. Femei, deci conform definitiei din dex “persoane mature de sex feminin”... Adica ceea ce intelege fiecare prin acest cuvant.

     Amanta este perceputa de regula drept femeia cu un tupeu atat de inalt, incat nu-si vede varful nasului. Dintre toti barbatii lumii, ochii ei s-au gandit sa se odihneasca tocmai pe privelistea oferita de barbatul unei alte femei. Amanta este hulita, barfita, sotia este apreciata pentru stoicismul cu care rezista situatiei de netolerat.

     Sotiei i se inchina compatimiri si pareri de rau, iar amantei ura, pizma sau invidie pentru ca a reusit sa smulga un barbat din niste brate din care parea de nedezlipit. Sotia e menita sa isi revendice drepturile cu scandal si vorbe grele, amanta sa le incaseze cu riposte sau fara, cum o stii ea mai bine. In unele situatii insa, onoarea si demnitatea pot fi de partea amandurora: a sotiei pentru ca isi apara dreptul de a iubi, a amantei pentru ca renunta la ceea ce iubeste. A amandurora pentru ca sunt unite prin dreptul de a uni.

      O sa credeti ca vreau sa fac divagatii pe diferentele dintre amanta si sotie, dar pana la mine le-au puricat altii pana la sange. Si nici nu vreau sa fac asta. Vreau doar sa atrag atentia ca sentimente nobile au toate femeile indiferent de starea civila si de starea in fata societatii si a celor din jur. Nimeni nu alege pe cine sa iubeasca si foarte putini sunt cei care aleg sa nu iubeasca cand ar putea destul de simplu sa o faca. Si sa nu-mi vorbeasca cineva de demnitate, de drepturile femeii la onoare, de dreptul de a fi iubita cum trebuie daca aceasta nu are dreptul de a iubi pe cine vrea si nu pe cine trebuie. Are dreptul doar daca a simtit pe propria piele ce inseamna toate acestea... Si putini sunt cei care vad ca si in amanta si in sotie se pot naste sentimente dureroase sau ca un gust amar o sa ramana in ambele suflete.
Cunosc un caz si mi s-ar fi parut socant si singular... daca nu m-as fi convins ca nu este deloc asa. Si astfel de cazuri nu se intampla doar in casele exclusiviste, se intampla frecvent si la case mari, solide, armate cu piatra si stabililitate, casele in care traiesc oamenii mari, inzestrati cu suficienta maturitate si intelepciune ca sa stie cum sa-si protejeze teritoriul.

      Numiti fratie feminina, identificare afectiva cu subiectul, empatie, minciuna sfruntata sau fatarnicie atunci cand o amanta renunta la iubirea ei de mila sotiei? Credeti ca este usor sa renunti la binele tau si fericirea ta de dragul binelui altuia? Ca poti sa traiesti o viata intreaga impacata cu tine insati si cu decizia pe care ai luat? Sau ca atunci cand o sa vina timpul dilematicei intrebarii "tu ce ai facut pentru fericirea ta" tu sa oftezi, sa-ti inabusi regretele tardive, sa ridici din umeri, fara sa dezlantui lacrimile de neputinta? Si sa raspunzi "Mai nimic". Ai lasat sa plece ceea ce poate ca era menit sa fie totusi al tau...

       Si cine te-a convins de acel lucru? O nevasta disperata? Adauga la stratul gros de iubire pe care il aveai pe tine doza zilnica de autoimunizare la mustrari de constiinta si invective pe care ti-ai injectat-o singura si o sa obtii ceea ce altii numesc culmea nesimtirii. Adica esti intruchiparea perfecta a nesimtirii. Nu doar ca ai ravnit la bunul altuia, dar ai si incercat ca bunul altuia sa-ti intre in posesie.

       Intr-un cuvant, esti fara obraz. Esti amanta. Iar amantele calca in picioare fericirea altora, gandindu-se mai ales la fericirea lor. O nevasta disperata, revendicandu-si iubirea cu pretentii si cu o nesimtire la fel de mare ca a ta, nu ar putea sa spulbere peste noapte toata lumea unei amante. O femeie mai frumoasa decat tine, care bate finut in usa, care vorbeste frumos si te implora din suflet mai mult decat din cuvinte poate insa. O astfel de femeie declanseaza furtuni in sufletul tau. O astfel de femeie te ingenuncheaza inainte de a te pune la pamant. O astfel de sotie hotaraste deznodamantul a doua povesti de iubire.

          Probabil va intrebati cui apartine povestea asta gen horror-comedie-drama. Va spun atat: este povestea unei femei care a renuntat sa fie amanta pentru ca amantul ei avea o sotie. Sotia a incercat sa-si convinga rivala ca ea a avut prima acces la fericire, iar amanta nu a putut decat sa se convinga cat de multa dreptate avea sotie. Fiecare s-a ales insa cu cate ceva: amanta cu disperarea, sotia cu dreptul la fericire...

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti