Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Flori de primavara

Inveseleste-ti balconul sau terasa cu florile de primavara care au inspirat numele tau. Bucura-te de buchetelele delicate si parfumul lor proaspat. 



Gingasia florilor a servit intotdeauna ca motiv de inspiratie in alegerea numelor feminine. Cele mai multe provin de la delicatele plante de primavara, care incep sa-si faca aparitia acum. Brandusa, Camelia, Hortensia, Lacramioara si multe altele sunt nume obisnuite la noi, care sunt sarbatorite de Florii, iar cel mai frumos dar poate fi chiar floarea care le reprezinta.

Daca si tu te numeri printre ele, afla cum sa ingrijesti aceste frumuseti care isi deschid corolele vesele de indata ce vremea devine mai blanda.
Pe pervazul ferestrei, in ghi-vece sau in jardiniere, in gradina sau puse intr-o vaza, in casa, ele creeaza o ambianta placuta. Asadar, bucura-te de prospetimea verdelui crud al frunzelor si de parfumul suav al celor mai frumoase flori cu nume feminin.

Lacramioara (Convallaria majalis)
Cele doua frunze mari verzi protejeaza clopoteii albi sau roz insirati pe tijele florale de 10-15 cm inaltime si formeaza un contrast deosebit cu acestia. Exista si varietati cu flori mari, batute, care depasesc 25 cm.

Infloreste in aprilie-mai, in colturile semiumbrite ale gradinii, intr-un pamant nisipos, bogat in humus, daca i se asigura o umiditate constanta. Replanteaza tufele des-partite in alt loc, o data la trei-patru ani, primavara, dupa dezghet, sau in octombrie. Prin seminte se inmultesc mai rar. Lacramioara este simbolul indragostitilor fericiti.

(Lilium candidum) = Crina, Liliana, Lili
Ii plac locurile semiinsorite si uscate. Planteaza bulbii vara, la 15-20 cm adancime in straturile de afara si mai des in ghivece. Mentine umed pamantul, iar in timpul infloririi pune un ingrasamant in apa de udat, o data la 15 zile. Florile apar vara, in varful unor lujeri de 0,80-1,30 m. Cel mai cunoscut e crinul imperial (tulpini de 1-1,50 m, in roz-lila) si cel portocaliu, cu flori corai-rosii si tulpini de peste 1 m. Crinul alb sim-bolizeaza iubirea pura, inocenta.

Hortensie (Hydrangea macrophylla) = Hortensia
In functie de pamantul in care creste (acid, alcalin), florile pot fi albe, crem, in nuante de roz, rosu sau albastru. Trebuie udata frecvent. O poti inmulti prin butasi, la sfarsitul verii. In glas-tra, florile se mentin si doua saptamani. Hortensia este simbolul iubirilor romantice.

(Narcissus tazetta) = Narcisa
Florile portocalii si parfumate incep sa se desfaca inca din februarie. In timpul infloririi uda-le des, apoi de doua ori pe saptamana, pana la inceputul lui august, cand scoti bulbii. Pastreaza-i la loc uscat si rece pana in toamna, cand ii replantezi la o adancime de 10 cm. Vor inflori dupa aproximativ doi ani.
Aparitia celorlalte specii, de culoare alba, anunta instalarea definitiva a primaverii. Narcisa este un simbol al renasterii naturii.

Margareta (Chrysanthemum leucanthe-mum) = Margareta
Florile apar pe la sfarsitul lunii mai. Le poti inmulti prin seminte ori prin divizarea tufelor si replantarea lor pri-mavara sau toamna, in terenuri expuse la soare si bine drenate. In glastra pot rezista peste zece zile.
Simbolizeaza simplitatea, veselia si prietenia.
Camelie (Camellia japonica) = Camelia
Iarna si la inceputul primaverii face flori discret parfumate, simple ori batute (albe, roz, rosii, purpurii). Creste bine in camere racoroase, pe balcoane insorite (nu vara). Planteaz-o intr-un amestec de humus, turba si nisip. Ud-o moderat si protejeaz-o de curentii reci. E simbolul elegantei si al iubirii sofisticate ori nestatornice.

Violete (Viola odorata) = Violeta, Viola
Prefera semiumbra; frecvent, au culoare violeta, dar exista si varietati albe, roz si galbene. Sunt inrudite cu panselutele (Viola tricolor). Un alt gen cu acelasi nume este violeta africana, mult indragita si cultivata in apartamente (cunoscuta ca violeta de Parma). In buchete rezista putin. Exprima multa sinceritate.

Trandafir, roza (Rosa species) = Roza,Rozalia, Rozica
E supranumit "regele florilor" si are zeci de mii de varietati. Se reproduce prin butasi, taiati la sfarsitul verii si plantati direct in pamant. Protejeaza-i cu recipiente transparente, pana primavara tarziu. Prima inflorire se produce dupa doi ani de la plantare. 
Taiat, traieste cam o saptamana. Simbolizeaza toate genurile de iubire.

Brandusa (Crocus vernus) = Brandusa
Exista varietati colorate in alb, nuante de roz, violet sau cu striuri ori pete. Prefera locurile insorite, adapostite de vant. Atmosfera uscata din apartamente nu-i prieste. Pastreaza pamantul umed in faza de inflorire. Pentru inmultire, foloseste bulbii mici, de la baza celor mari, si planteaza-i toamna in pamant de flori cu nisip. Brandusa e un simbol al dragostei.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti