La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Ingrijirea florilor in vaza

     Ingrijirea florilor taiate trebuie sa inceapa chiar din momentul taierii. Cand le transportati este bine sa le stropiti cu apa si sa le inveliti in folie de plastic sau daca nu aveti in hartie umeda.
     Dupa ce ajungeti cu ele acasa este bine sa le improspatati taieturile sub jet de apa si sa le tineti scufundate in apa timp de 10-60 minute. Dupa aceea le puteti aranja in vaze. Este bine de stiut ca florile suporta mai bine camerele aerisite si mai racoroase, si ca este bine sa le pulverizati cu apa.
     Daca florile dumneavoastra s-au ofilit deja le puteti improspata (mai ales pe cele cu tije lemnoase) cufundand baza tijelor in apa fierbinte aproximativ un minut.
     Ca sa reduceti riscul putrezirii trebuie sa aveti grija ca atunci cand puneti florile in vaza, baza tijelor sa fie acoperita de apa pe o portiune de 3-10 cm. Este indicat ca la 2-3 zile sa taiati aproximativ 2-3 cm din tije si sa schimbati apa. Apa este de preferat sa fie la temperatura camerei.
     Exista cateva solutii pe care le puteti prepara la domiciliu si care vor mentine florile proaspete pentru mai mult timp. Una dintre ele se prepara din 1 litru apa, 2 linguri suc de lamaie, o lingura de zahar si aspirina. A doua solutie este alcatuita din : 250-500 ml de bautura 7UP, apa in aceeasi cantitate si aspirina.
      Trebuie sa introduceti tijele florilor in solutie pe o portiune intre 3-10 centimetri, iar solutiile se schimba la 4-5 zile. Ingrijirea florilor nu va ocupa prea mult timp si astfel va veti bucura mai mult timp de parfumul acestora.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti