Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Un strop de primavara

Aceste flori puternic parfumate dau culoare casei si iti amintesc de zilele frumoase care vor veni.
Zambile
Acestea aduc o nota atractiva in camere, iar parfumul lor puternic le improspateaza. Este important sa pastrezi pamantul umed, insa evita sa le uzi excesiv. Bulbii netratati, care nu au fost fortati sa infloreasca in decembrie, trebuie plantati toamna in gradina, in locuri insorite.
Zambilele pot fi grupate in vase de sticla, intr-un decor elegant, sau in vase decorative de ceramica, pentru a da un aer rustic incaperilor. Alege plante care sa infloreasca in acelasi timp, sa fie de aceeasi inaltime si cu flori de nuante diferite.

Kalanchoe
Sunt niste plante usor de ingrijit si foarte decorative, datorita florilor divers colorate. Uda-le de doua-trei ori pe saptamana, lasand pamantul sa se usuce intre doua udari, fiindca excesul de apa duce la putrezirea frunzelor si a radacinilor. O data pe luna, ajuta-le cu un ingrasamant lichid, diluat.
Sfat - Dupa ce majoritatea florilor s-a uscat, indeparteaza tijele florale taindu-le chiar sub prima pereche de frunze. Operatia va inlesni formarea de flori si de plante noi, cu tufa compacta.

Clivia
Poate fi admirata din ianuarie pana in aprilie, datorita florilor oranj, de o mare eleganta. Cultiv-o in ghivece cat mai mici posibil si nu o transplanta decat atunci cand radacinile ies la suprafata pamantului. Ca sa poata inflori abundent, acorda-i o perioada de repaus iarna, tinand-o in camere racoroase, unde temperatura nu trece de 10 grade C.
Sfat - Pentru a nu compromite urmatoarea inflorire, nu lasa semintele sa se formeze. Dupa ce au aparut bobocii, nu mari cantitatea de apa folosita pentru a uda planta, ba chiar redu-o putin.

Cyclamene
Sunt foarte decorative, atat prin frunzele in forma de inima, ornate cu "desene" gri-argintii, cat si prin florile gratioase, in culori vii. Ele prefera locurile racoroase, iar o fereastra care da spre nord este ideala. Fiind sensibile la excesul de apa, lasa pamantul sa se usuce intre doua udari. Curata periodic frunzele uscate de la baza plantei.
Sfat - Daca nu dispui de spatiu, alege una dintre varietatile miniaturale de Cyclamen (care au flori cu un parfum delicat), aceasta ocupand o suprafata de numai 15 cm.

Primule
Sunt plante rustice, cu buchetele de flori in culori aprinse. Dupa ce bobocii s-au format, asaza-le in lumina puternica, dar la adapost de razele de soare. Uda-le abundent, de trei ori pe saptamana, insa nu lasa apa sa stagneze in farfuria vasului. Perisorii de pe frunze sunt iritanti, provocand alergii.
Sfat - Considerate adeseori plante anuale, ele se pot mentine mai multi ani daca, vara, le pastrezi in locuri racoroase, bine aerisite si usor umbrite. Uda-le foarte putin, chiar dupa ce pamantul s-a uscat complet.

E TIMPUL PENTRU...
  • O data cu venirea primaverii, luminozitatea creste. Plantele din casa isi reiau cresterea si necesita mai multa atentie din partea ta.
  • Este momentul sa-ti reinnoiesti colectia de plante de interior. Alege exemplare cu frunze sanatoase si tulpini viguroase. Inainte de a cumpara o planta, asigura-te ca poti sa-i oferi un loc pe masura necesitatilor, mai ales in ceea ce priveste lumina.
  • Spre mijlocul fiecarei luni, reia fertilizarea periodica a plantelor. Nu adauga niciodata ingrasaminte pe pamantul uscat ori pe plante care nu au fost udate recent. Foloseste un ingrasamant specific pentru orhidee, bonsai, cactusi etc.
  • Creste treptat ritmul udarii, pentru a ajunge sa le uzi de doua ori pe saptamana. Nu uda cu apa rece, ci las-o sa stea peste noapte la temperatura camerei.
  • Asteapta sfarsitul infloririi pentru a schimba vasul unei plante care este plina de flori acum. Transplanteaza plantele de Streptocarpus inainte ca ele sa formeze primii boboci.
  • Aeriseste periodic camerele in care pastrezi florile, insa evita sa le asezi in curenti de aer rece;
  • de asemenea, atentie la variatiile bruste de temperatura.
  • Taie scurt tulpinile de Poinsettia la care florile s-au uscat si replanteaz-o daca este necesar.
  • Este timpul sa pui in pamant semintele de fructe exotice (citrice, curmale, papaya). Ca sa le uzi, dar fara a le ravasi, foloseste pulverizatorul.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti