Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Luna de miere in Santorini, Grecia

        Nimic nu va mai conta cand veti ajunge pe aceasta insula, unde muntii stancosi se contopesc cu marea si unde casele albe si bisericile cu turnuri albastre, va vor taia pe loc rasuflarea. Localizata in sudul Marii Egee, la aproximativ 200 de km de cel mai sudic punct al Greciei, Santorini este o insula micuta ce face parte dintr-un grup de foste insule vulcanice, numit Thera. Avand in mijloc o laguna si fiind inconjurata de stanci, Santorini poate fi locul perfect pentru o vacanta, dar mai ales pentru luna de miere. Iar frumusetea sa naturala nu se termina aici...explorati insula si veti avea ocazia sa gustati cele mai bune meniuri din peste, sa va plimbati pe cel mai fin nisip si sa vizitati mici biserici din vremuri de demult...


Legenda spune ca...

      Insula Santorini atrage turistii mai ales datorita legendelor ei, potrivit carora in aceasta regiune s-a gasit legendara Atlantida! Tot aici se afla si un sat, Pyrgos, celebru pentru ca are mai multe biserici decat case! De altfel, se spune ca Santorini este locul in care "sunt mai multe biserici decat case si se gaseste mai mult vin decat apa".

Ce trebuie sa stiti despre Santorino:

Limba – greaca
Moneda – euro
Mijloace de transport pe insula – masina, bicicleta, taxi, vapor, autobuz.


Perioada cea mai buna pentru vizitat:

      Din punct de vedere meteorologic, din aprilie si pana in octombrie puteti prinde vreme foarte placuta. Sezonul ploios incepe prin noiembrie si se termina in martie.

Ce puteti face in Santorino:

      Incercati specialitatile culinare din fructe de mare. Nu ratati o masa intr-o taverna in aer liber, pentru ca va va parea rau. Incercati specialitatile locului precum caracatita in sos de ceapa sau scoici cu orez si struguri.

      Plimbati-va! Aici puteti alege fie sa va plimbati pe plaja, fie sa urmati un traseu muntos...Orice ati alege insa, nu va uitati aparatul foto acasa, pentru ca privelistea este incredibila si merita imortalizata.

       Vizitati locurile cu importanta istorica. Nu ratati catedralele, Biserica Ortodoxa Greaca sau Manastirea Profitis Ilias, localizata in cel mai inalt punct din Santorini.

1 comentarii:

CornelB - AmFostAcolo.ro spunea...

Cam prea "militaresc" redat :P, dar mi l-as dori, totusi, (review-ul) si pe www.AmFostAcolo.ro, la "Calatorii Santorini - impresii si recomandari". Daca doresti, l-ai putea reproduce si acolo (total, partial sau rezumat), cu link catre blogul tau...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti