Combinatia clasica de seminte de mac si lamaie este folosita in acest tort usor, cu o delicioasa umplutura de crema de lamaie.
Tortul cu lamaie si mac este solutia ideala pentru a-ti potoli pofta de dulce, fara niciun adaos de kilograme!
Ingrediente:
1 ½ cani unt fara sare, plus extra pentru uns
1 ¾ cani zahar rafinat
3 linguri seminte de mac
4 lingurite coaja de lamaie rasa
4 linguri cu varf crema de lamaie (lemon curd)
6 oua, separate
½ cana lapte degresat
3 cani faina cu agenti de crestere, plus extra pentru presarat
zahar pudra, pentru ornat
Pentru umplutura
½ cana crema de lamaie
2/3 cana frisca
1 ½ cani unt fara sare, plus extra pentru uns
1 ¾ cani zahar rafinat
3 linguri seminte de mac
4 lingurite coaja de lamaie rasa
4 linguri cu varf crema de lamaie (lemon curd)
6 oua, separate
½ cana lapte degresat
3 cani faina cu agenti de crestere, plus extra pentru presarat
zahar pudra, pentru ornat
Pentru umplutura
½ cana crema de lamaie
2/3 cana frisca
Cum preparam:
1. Ungeti cu unt si presarati cu putina faina 2 forme metalice rotunde cu fundul detasabil de 23cm diametru. Incalziti cuptorul la 180ºC.
2. Frecati cu o lingura de lemn untul si zaharul pana ce obtineti o crema usoara si pufoasa. Adaugati semintele de mac, coaja rasa de lamaie, crema de lamaie si galbenusurile si bateti bine. Adaugati laptele si amestecati bine, apoi adaugati si faina si amestecati usor.
3. Bateti albusul de ou la mixer pana ce e ferm. Adaugati albusul batut la aluatul de mai sus si turnati aluatul in cele 2 forme pregatite.
4. Coaceti 40-45 minute sau pana ce un chibrit introdus inauntru iese curat, iar suprafata este rumenita.
5. Lasati sa se raceasca in forme 5 minute, scoateti din forme si lasati sa se raceasca complet. In final, intindeti crema de vanilie pe unul din cele doua torturi, iar deasupra cremei intindeti uniform frisca. Puneti al doilea tort deasupra primului si apasati usor, apoi ornati cu zahar pudra inainte de a servi.
Varianta
Puteti inlocui crema de lamaie si frisca cu un sirop de lamaie. Fierbeti 3 linguri de suc de lamaie, 1 lingura coaja de lamaie si 2 linguri de zahar rafinat timp de 3 minute pana ce se face un sirop. Preparati un singur tort folosind doar jumatate din ingrediente. Turnati siropul peste tortul cald si lasati sa se raceasca inainte de a taia in felii si a servi.
1. Ungeti cu unt si presarati cu putina faina 2 forme metalice rotunde cu fundul detasabil de 23cm diametru. Incalziti cuptorul la 180ºC.
2. Frecati cu o lingura de lemn untul si zaharul pana ce obtineti o crema usoara si pufoasa. Adaugati semintele de mac, coaja rasa de lamaie, crema de lamaie si galbenusurile si bateti bine. Adaugati laptele si amestecati bine, apoi adaugati si faina si amestecati usor.
3. Bateti albusul de ou la mixer pana ce e ferm. Adaugati albusul batut la aluatul de mai sus si turnati aluatul in cele 2 forme pregatite.
4. Coaceti 40-45 minute sau pana ce un chibrit introdus inauntru iese curat, iar suprafata este rumenita.
5. Lasati sa se raceasca in forme 5 minute, scoateti din forme si lasati sa se raceasca complet. In final, intindeti crema de vanilie pe unul din cele doua torturi, iar deasupra cremei intindeti uniform frisca. Puneti al doilea tort deasupra primului si apasati usor, apoi ornati cu zahar pudra inainte de a servi.
Varianta
Puteti inlocui crema de lamaie si frisca cu un sirop de lamaie. Fierbeti 3 linguri de suc de lamaie, 1 lingura coaja de lamaie si 2 linguri de zahar rafinat timp de 3 minute pana ce se face un sirop. Preparati un singur tort folosind doar jumatate din ingrediente. Turnati siropul peste tortul cald si lasati sa se raceasca inainte de a taia in felii si a servi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu