Desi nu suntem in decembrie, ceaiul nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic!
Pentru ca savoarea ceaiului nu este aceeasi fara un strop de 'dulce', iata reteta prajiturelelor de care ai nevoie:
Ingrediente:
225 g margarina
5 ml esenta de vanilie
50 g zahar
250 g faina
120 g alune pisate sau fistic
40 g zahar pudra combinat cu fulgi de cocos pentru decorat
Pune cuptorul la incalzit la 175 de grade C.
Amesteca margarina si esenta de vanilie pana cand se omogenizeaza. Adauga cele 50 g de zahar si faina si amesteca pana cand se uniformizeaza continutul.
Alunele pisate si fisticul se adauga si ele si se combina. Din amestecul obtinut formeaza cu mana mici bilute de maxim 2 cm, si pune-le pe o tava la 3 cm departate, pe o folie de gatit.
Se introduce tava la cuptor timp de 12 minute. Cand bilutele s-au racit, da-le prin zaharul vanilat si prin fulgii de cocos.
Sfatul nostru: In supermarketuri gasesti fulgi de cocos de diferite culori, dar si fulgi de ciocolata. Pentru un contrast frumos, alege mai multe culori de cocos. Astfel vei avea un platou plin de mini-prajiturele frumos colorate si delicioase. Yummy!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu