Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Iti traiesti viata? Sau viata te traieste pe tine?

   Cu fiecare om cu care interactionam ne comportam diferit.Pentru unii suntem slabi, pentru altii fascinanti. De fapt suntem actorii care se adapteaza scenei pe care joaca.Putem fi inchisi sau sociabili in functie de situatie.
   Un om este ceea ce vrea in viata, insa o zi din viata omului este o miniatura a intregii vieti.Analizand o zi din viata ta obtii doar o monstra, exact asa cum arata ea daca nu ai face schimbari radicale in viata. Cel ce vrea cu adevarat sa fie stapanul propiei sale vieti, reactioneaza aici si acum in aceasta zi, acest moment, nu mai sau poimaine.
    In folclor la bunicii nostri am auzit mai mereu aceasta replica "Nu lasa pe maine ce poti face azi!" Cu alte cuvinte aceasta fraza semnifica controlul pe care il ai tu asupra vieti. Daca spui "voi face maine x lucru" are aceasi semnificatie cu "voi face in alta viata acel lucru, in aceasta viata prefer sa ma joc sau sa ma uit la un film"
    Daca vrei sa realizezi tot ce iti propui nu amana, viata e scurta. Vrei sa mergi pe drumul succesului? Ce mai astepti, e simplu invata sa ai o relatie foarte personala cu ziua de azi. Nu trebuie sa faci lucruri extraordinare, pentru inceput poti doar sa observi ziua de azi.
      Exceptand acele zile in care se intampla lucruri care nu tin de noi (gen: seful care are o pasa proasta sau o ploaie care ne strica planurile de picnic), se pot gasi elemente comune care se repeta zi de zi. Aici ma refer la stari sufletesti, dorinte, actiuni, cuvinte, ganduri. Nu conteaza ca este o zi in care stai acasa, te distrezi cu prietenii sau mergi la servici. Conteaza doar felul in care viata ta interioara raspunde la aceste evenimente exterioare. De exemplu -primesti o lauda. Acest lucru te face sa te simti prost? Acest lucru te face sa te simti atat de bine incat iti umple ziua? Sau pur si simplu te ajuta sa constientizezi un lucru pe care il faci bine si dupa ce zambesti si spui un “multumesc” mergi mai departe? Atunci cand primesti o lauda reactionezi diferit de la zi la alta? As fi destul de sigur cand as spune ca “nu” . Sunt lucruri pe care le faci diferit, daca le faci in zile diferite? Avem un anumit model de a actiona si reactiona, indiferent ca este luni sau dumineca. in acest fel, putem spune ca o zi din viata noastra este insasi replica fidela a intregii vieti. Interesant, nu-i asa?

1 comentarii:

Iosif spunea...

da.......perfect......prea perfect !
felicitari !
a nu se intalege prin a-ti trai viata cum au inteles unele persoane pe care le cunosc si au spus ca ei se culca daca le place cu tot ce prind.....citez '' o viata avem '' spun ei..........
am ajuns la concluzia ca in viata totul se plateste.......sigur ca spun......
salutari all !

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti