Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Luna de miere in Mallorca, Spania

    Mallorca este cea mai mare insula a Spaniei, insula a carei frumusete a atras artistii inca de prin secolul al optsprezecelea si care in ultimii ani s-a transformat intr-una din destinatiile de lux ale europenilor, anual peste 5 milioane de turisti venind aici. Palma de Mallorca este cel mai mare oras din Mallorca, jumatate din populatia insulei locuind aici. Insula ii atrage pe turisti atat prin frumusetea peisajelor, cat si prin diversitatea acestora. Daca in sud se indreapta majoritatea turistilor, spre plajele moderne si multitudinea de magazine, in nord merg doar aceia care vor sa descopere istoria insulei, care vor sa afle mai mult despre traditii si sa cunoasca viata rurala din Mallorca.

 

   Ce trebuie sa stiti inainte de a merge aici:

    Limba – spaniola, catalana, engleza
    Moneda – euro
    Mijloace de transport pe insula – bicicleta, masina inchiriata, tren, taxi
    Pret bilet avion – daca rezervati din timp biletele, un bilet dus-intors Bucuresti-Mallorca costa in jur de 650 ron.

   Cea mai buna perioada pentru vizitat:

    Climatic - Climatul mediteranean este placut mai tot timpul anului. Cu toate acestea, temperaturile medii sunt in jur de 15 grade iarna (din decembrie si pana prin martie) si cam 30 de grade vara.

    Pentru cumparaturi - Daca vreti sa mergeti la shopping in Palma de Mallorca trebuie sa stiti ca din noiembrie si pana in martie este sezonul reducerilor, iar preturile scad cu pana la 50%.

   Ce puteti vizita in Mallorca:

    Nu ratati Pueblo Espanol, un muzeu arhitectural conceput ca un mic orasel, adunand laolalta machete ale celor mai importante lucrari din arhitectura spaniola clasica, si centrele comerciale importante, dar nici centrul istoric al orasului unde puteti vizita Catedral de Mallorca si Museo Catedralicio, iar daca aveti timp treceti si pe la Muzeul de Arta Contemporana, pentru a admira lucrarile tinerilor artisti.
    In Palma de Mallorca sunt numeroase biserici, piete, si palate mai mici sau mai mari, care stau marturie unui trecut plin de glorie si unei istorii bogate. Unul dintre acestea este Castell de Bellver, un castel construit pe ruinele unui sit musulman, care adaposteste un muzeu al descoperirilor arheologice si sculpturi clasice, avand si avantajului unei minunate perspective asupra golfului.

   Gastronomie:

    Bucataria traditionala mallorcana se bazeaza in special pe fructe, legume si fructe de mare, dar aproape nelipsite din felurile de mancare sunt maslinele si migdalele, insula avand peste 4 milioane de migdali si maslini.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti