Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Curătă baia rapid si eficient

     
       Teoria spune că baia este cel mai curat loc din casă, pentru că acolo se face cel mai des curătenie. Desigur, asta în teorie, pentru că dacă esti un tip/a singur acasă si nu dai pe dinafară de ordonat, e posibil ca baia ta să nu fie chiar cea mai curată dintre băi.
        Asa că am pregătit câteva sfaturi, pornite din cea mai vie experientă de viată:
- Scoate din baie tot ce nu apartine efectiv de baie. Hainele de ieri, sapca, eventualii slapi, papuci sau orice altceva nu îsi au locul în baie si nu fac decât să te încurce atunci când vrei să faci curat. Desigur, în cazul în care chiar faci curătenie, pentru a lăsa spatiul liber, e indicat să scoti tot ce poate să te încurce, gen cos de rufe sau suport de sampoane. Toate rufele murdare bagă-le în cosul de rufe.
- Începe procesul de curătare a vasului de toaletă. Toarnă înăuntru, pe margini si sub marginile de faiantă o solutie de clor sau o solutie specială de curătat toaletele. Lasă solutia să îsi facă efectul circa 20 de minute. Freacă cu o cârpă de unică folosintă locurile unde ai dat cu clor. Clăteste bine cu apă peste tot, fără să faci economie
Nu uita rezervorul vasului de toaletă si nici capacul. si ele se stropesc cu aceeasi solutie după care se freacă bine de tot si se clătesc.
- Mătură pe jos după care sterge cu un mop. Încearcă să faci această operatiune în fiecare zi, pentru că pardoselile băilor sunt locul ideal pentru a se strânge păr si alte resturi. Spală bine presul anti-alunecare de pe jos, dacă există. Pe partea de jos se strâng tot felul de microbi nedoriti. Nu uita nici de perdeaua de dus, pe care se depun resturi de săpun si alte chestii cu care nu prea ai vrea să ai de-aface.
- Sterge orice urmă de păr din scurgerile chiuvetei si a căzii cu prosoape de hârtie, după care aplică o solutie de curătat pe marginea căzii. Lasă câteva minute să îsi facă efectul, după care freacă bine cu un burete aspru. Clăteste din plin cu apă fierbinte. În nici un caz nu freca locul cu ceva mai dur, pentru că distrugi emailul căzii, iar reconditionarea unei cază costă minim 200 lei.
- Curătă chiuveta si etajera. În mod sigur vor fi murdare de săpun uscat, spumă de ras, pastă de dinti si altele. Poti folosi pentru asta o periută de dinti veche, pentru a avea acces în locurile mai putin accesibile. Nu uita să clătesti din plin după ce consideri că ai terminat.
- Oglinda de la baie se curătă cu o solutie de otet, pentru a nu mai prinde aburi sau dâre inestetice.
- Sterge peretii cu o cârpă muiată în dezinfectant, dacă ai faiantă pe pereti, sau apă caldă dacă este vopsea lavabilă.
Ultimul pas este să atunci apa murdară pe care ai folosit-o la spălat pe jos si voila, totul e gata. Poti să primesti musafiri sau musafire fără să te întrebi dacă nu cumva e mizerie în baie.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti