Dofollow Blog

La ce se uita lumea in acest moment...

Ce urmareste lumea acum

↑ Grab this Headline Animator

Cautare

Ghid de supravietuire pentru burlaci

În căutarea noastă asiduă să fim mai buni în fiecare zi, ne-am gândit că v-ar fi de folos un ghid de supravietuire pentru burlaci si nu numai. Pot exista următoarele situatii  în care trebuie să a grijă singur de tine si ai putea apela la acest ghid:

   1. pleacă(departe) la facultate – deci mami nu mai poate să îl ajute
   2. se mută din casa părintilor, după caz, în garsonieră sau cu prietenii(aici se complică putin treaba)
   3. se căsătoreste cu o femeie care nu are timp să îi facă toate mofturile/nevoile

De regulă bărbatii se adaptează(în timp, ce-i drept), cu diverse peripetii pe parcurs, dar se adaptează. Acest ghid are rolul de a grăbi această adaptare si de a minimiza accidentele nefericite de pe parcursul procesului. Vom trece prin activitătile casnice de bază, punctând la fiecare câteva tips and tricks. Ceea ce vă povestesc aici vine din experienta proprie de locuit singur prin capitală si nu numai de cam 2 ani de zile – în care m-am adaptat.

O să începem cu chestiile de bază:

Prima dată discutăm despre cum să îti speli hainele, cu masina de spălat – pentru că trăim în secolul 21. Ideea din spate e destul de simplă, mai ales dacă ai manualul de utilizare al masinii de spălat. Caută în el programul normal de spălare, de obicei este evidentiat în manual într-un fel sau altul. Pasul următor este selectionarea rufelor – etapă extrem de importantă – pentru că altfel te poti trezi cu cămăsile albe subit colorat de un tricou aruncat aiurea în cuvă. Pune rufele albe la un loc, coloratele cu coloratele, iar cele negre împreună cu cele de alte culori închise.

După ce ai sortat hainele, le pui în masina de spălat. Majoritatea detergentilor la sticlă au capace cu care dozezi detergentul = 1 tură normală însemnă un capac de detergent. Dacă folosesti detergent praf, cumpără un dozator, dacă nu te descurci din ochi.

Nu uita să dai drumul la apa pentru masina de spălat, pe care apoi o închizi, la finalul ciclului de spălare, pentru că altfel apar defectiuni la electrovalvă.

Scoate rufele din masină imediat după terminarea ciclului de spălare, pentru că altfel risti să le sifonezi excesiv.

În spiritul logic al lucrurilor, vorbim acum despre cum se calcă hainele, după ce le-ai scos de la uscat. Eu, personal, am adoptat un stil de călcat natural, în dulap, dar asta presupune să împăturesti foarte frumos si ordonat hainele si nu garantează rezultate prea bune. Pentru niste cămăsi, de exemplu, nu poti aplica aceeasi tactică.

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le retii sunt:

    * foloseste o suprafată tare – preferabil masă de călcat sau o tăblie de lemn drept
    * pune ceva între haina de călcat si suportul – masă – de bumbac, preferabil
    * începe de la capete si ai grijă să elimini toate cutele
    * încheie cu marginile(gulere, brâuri de pantaloni)
    * nu lăsa niciodată fierul de călcat pe haină – o vei arde

Ai grijă apoi să împăturesti fiecare haină călcată imediat după ce ai terminat cu ea, pentru că altfel munca ta va fi în zadar.

Un al treilea aspect la care trebuie să te gândesti, după igiena proprie, tratată mai sus(bine, nu o să vă dau sfaturi despre dusul zilnic, nu are sens), trecem la igiena locuintei. Orice bărbat care trăieste singur s-a lovit cel putin la început de întrebarea ”De câte ori să faci curat?” Oricine îsi va răspunde – de câte ori e nevoie.

Practic, intervalul cel mai bun pentru curătenia de prin casă este 1 săptămână, în conditiile în care nu petreci mai mult de 5 ore pe acasă treaz, pentru că altfel creste gradul de mizerie creat în fiecare zi. Alege-ti ziua în care ai mai putină treabă si foloseste-o pentru a face următoarele activităti:

    * dă cu aspiratorul sau mătură prin casă
    * în portiunile cu gresie ti parchet, o tură cu mop-ul face diferenta între curat si foarte curat
    * curătă cu atentie chiuvetele din baie si bucătărie
    * nu uita de WC

Pentru fiecare zonă în parte există solutii speciale – recomand unele pentru ceramică si alte suprafete din baie, unele pentru podele, nimic complicat. Aruncă un ochi si pe ghidul nostru pentru curătat baia.

Acum că ne-am igienizat încăperea si persoana, trecem la alimentatie. O să trecem prin câteva sfaturi scurte despre cum să mănânci cât de cât sănătos, asta având premisele că doar dimineata si seara stai pe acasă, iar în rest esti la muncă. Dacă situatia nu stă asa, atunci la prânz ai timp să cauti printre retetele noastre .

Revenind însă la subiect, dimineata e unul din cele mai grele si necreative momente din zi, când abia te-ai ridicat din pat si cauti ceva de mâncat. Îti recomand să încerci un iaurt/sana/lapte cu cereale sau ceai cu pâine si miere, eventual alături de o cafea, ca să începi ziua plin de energie. Ia ingredientele de cu seară, pentru că dimineata mai bine investesti timpul în pregătirea de plecare sau in cateva minute in plus de somn decât în cumpărături pentru micul dejun.

Dacă e una din acele dimineti când ai mai mult timp la dispozitie, poti chiar să faci o omletă – ouă bătute cu un pic de smântână, rosii si ardei, alături de un pic de suncă. Cu asta cred că am încheiat cu micul dejun.Retete mai multe gasesti pe www.micdejunsanatos.eu.

Pentru cină, recomandarea e să treci pe la piată/hypermarket, in functie de anotimp si să iei o plasă de legume. Nu te limita la 2-3 sortimente, mai bine ia mai putin din fiecare, si apoi alimente cu care sa inteleaga legumele: putina brânză, eventual niste suncă si pregăteste o salată, merge aproape in fiecare seara pentru ca poti schimba mereu combinatia de ingrediente.

În afară de curătenie si mâncare, ai nevoie să te organizezi putin si de aceea îti recomand ghidul pentru amenajarea mai bună a spațiului din casă. Odată ce ai amenajat spatiul prin casă, dacă mai ai loc, poti să instalezi 1-2 plante de care să ai grijă mai apoi. Fii insa atent – cu cât e mai sensibilă si mai pretentioasă, cu atât va trebui să ai mai mult grijă de ea. Dacă stii că esti un uituc notoriu, ia-ti un cactus, care nu se va supăra dacă nu îl uzi regulat :) . Plantele sunt sănătoase necesare prin casă pentru că ziua produc oxigen si dau un pic de culoare camerei.

Legat de udatul plantei, foloseste telefonul sau laptopul ca să îti aducă aminte când ai udat planta ultima oară. Setează alarma respectivă la intervalul la care stii că trebuie să repeti operatiunea de udat. Nu vrei să te trezesti după 2-3 săptămâni cu o chestie uscată în ghiveci(nu se aplică si la cactusi, desigur).

Cred că aceste lucruri sunt un minim necesar pentru buna functionare a fiecărui bărbat mutat din sânul casei părintesti si care simte pe pielea lui cum brusc trebuie să aibă grijă de toate aceste aspecte. Dacă tu crezi că ar mai fi ceva de adăugat, dă-ne de stire, lasă-ne un comentariu cu completarea la acest articol.Multumesc.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Free Website Hosting
 
Home | Gallery | Tutorials | Twitter | SchimbLink | Contact Us

Copyright © 2009 gabytza-blogz |Designed by Gabytza |Converted to blogger by Gabytzablogz

Toate drepturile sunt rezervate

Multumesc pentru ca ne urmariti